Τετάρτη, 9 Μαΐου 2012

Ο Σηκωμανικάς

Γειά. 


Σήμερα θα γράψω για έναν άλλο χαρακτήρα της καθημερινότητας μας. Ο ρόλος του βέβαια δεν είναι και τόσο πρωταγωνιστικός όσο ο Χριστοπαναγής, η Μεγαλοκοπέλα και ο Σηκωγιακάς. 
Να.. κάτι σαν τον Τηλέμαχο Εμμανουήλ στο Ραντεβού στα Τυφλά όπου δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά δε πέργανε και απαρητήρητος! 


Σεπτέμβριος 1982. Καλλιθέα Πλ. Κύπρου.


 Ήταν ένας Καλλιθιώτης ο οποίος δούλευε λογιστής σε μια ιδιωτική εταιρεία. 
-Ασχετο, το όνειρο κάθε Ελληνα την εποχή εκείνη να είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ. Θεϊκό. Δεν είχαν ιδέα περι πολυεθνικών και ριπόρτς και ντελεγκέισονς και @@έισονς.-
Παρασκευή βράδυ μετά από τις τιμολογήσεις του μήνα αποφάσισε να πάει απευθείας ΕΤΣΙ όπως ήταν στην boom boom. Η απόσταση κοντινή, η μουσική του ταίριαζε οπότε γιατί όχι σκέφτηκε. 
Ετσι όπως ήταν λοιπόν με το ριγέ σακάκι του το διπλοσταυρωκουμπωτό, το πουκάμισο το λευκό το οποίο είχε λερώσει από πρωινό καφέ και τα σπόρτέξ (έτσι τα φοράγανε τότε ήταν πιο μοντέρνος) κατηφόρησε για τις Τζιτζιφιές. 
Στην ντίσκο είχε πολλή ζέστη. Το ριγέ σακάκι το διπλοσταυροκουμπωτό δε μπορούσε να το βγάλει γιατί θα φαινόταν ο λεκές. Η κίνηση απελπισίας ήταν να σηκώσει τα μανίκια του μέχρι τους αγκώνες. Και έτσι είχαμε την πρώτη μαρτυρία του Σηκωμανικά.
Λένε ότι μάρτυρες εκείνου του συμβάντος ήταν οι Στάθης Ψάλτης, Στηβ Ντούζος, Σταμάτης Γαρδέλης, Πάνος Μιχαλόπουλος και Μπίγαλης (πριν βγάλει το αχ Μελισσούλα Μελισσάκι φφφφυσικά). 
Από εκεί και πέρα καταλαβαίνετε ότι το σηκωμένο μανίκι αποτέλεσε την χρυσή επιταγή της μόδας για την δεκαετία 80. 
ΟΚ Δεκτόν ... τότε άλλωστε στην Ελλάδα ζούσαμε την χρυσή δεκαετία όποτε δε μας ένοιαζε και τόσο η παρουσία του Σηκωμανικά. Βλέπαμε και χειρότερα. Την Βουγιουκλάκη τότε μεγαλοκοπέλα να κάνει επιθεώρηση. Και επίσης ΛΕΦΤΑ ΟΝΤΩΣ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΟΤΕ.


Μαϊος 2012. Μετρό Μοναστηράκι. 


Ο Σηκωμανικάς πλέον 50άρης. Ευρέθη στο Μοναστηράκι και ο φακός του Saxlamariou βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή να απανατίσει 


ΝΑ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗΤο αντίθετο του αμφάς ποιο είναι ρε γαμωτο. (Κι αμ δε φας δηλαδη;)Να και το προφίλ.
Σημ. Χριστοπαναγής, Σηκωγιακάς, Μεγαλοκοπέλα και Σηκωμανικάς. Φαντάζομαι ιστορία με όλους τους χαρακτήρες μαζί. Χμμ  γιατί όχι;

6 σχόλια:

Koueen είπε...

Μοντέρνο τεκνάκι για πενηντάρης (και κυκλοφορεί και στη γειτονιά)! :p

Saxlamari είπε...

Σηκωμανικάς Μπερμπάντης.
Μπερμπάντης. Θα γράψω και γι αυτόν τον χαρακτήρα κάποια στιγμή.

SUPRNOVA bloggspot.com είπε...

Λευκό σακάκι,λευκό παπουτσάκι,σηκωμένο μανίκι.Στάθη Ψάλτη μου θύμισε ο άρχοντας.
καλησπέρα ωραίο το blogaki σου,και το φόντο σου επίσης.
Στράτος.

Saxlamari είπε...

Γεια σου Στράτο. Είμαστε 3. Απλά μόνο εγώ γράφω. Οι λοιποί είναι "σε φάση" τώρα. Και γω περιμένω να διαβάσω γραπτό τους...

Snake Plissken είπε...

Ο Σηκωμανικάς έχει χάσει τη μάχη από τον Σηκωγιακά πλεον. Εμφανίστηκε ο Ερρίκος ο Καντονά εις την Ιγκλατέραν στο χωριό του Μάντσεστερ early 90's και από τότε ο Σηκωμανικάς πέρασε στη λήθη. Ο συγκεκριμένος ειναι προστατευόμενο είδος, μαζί με τον έταιρο αμετανόητο Σηκωμανικά (και πραγματικό σηκωμανικα των 80's) Ευαγγελόπουλο ή αλλιώς ο Jason από το Ρετιρε. Ακόμα και σήμερα ο Ιάσων κυκλοφορεί ενδυματικά όπως εις την ταινίαν Εξάρχεια Ώρα 12.

Επίσης ενιότε σηκωμανικάς είναι και ο γνωστός Γιώργος Πετρόχειλος ή αλλιως Γκόγκο από το Δε Κόπανοι ή Μιχος από Χουλιγκανς: Κατω τα χέρια από τα νιάτα...

bottom line...Σηκωμανικάς δαγκωτό σε σχέση με σηκωγιακά.

Saxlamari είπε...

@ Snake Plissken Προσκυνώ Σε και την Φαντασία Σου
Αμήν