Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

Το Savoir Vivre για τους απλούς Ελληνες επιχειρηματίες

Γεια.


Είστε Έλληνας επιχειρηματίας;
Ενδιαφέρεστε να αυξήσετε το πελατολόγιό σας;
Σας δελεάζει μια στρατηγική συνεργασία με μια εταιρεία-Κολοσσός-Πολυεθνική-δημιουργούς του Σύμπαντος; 


Το Saxlamari ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ για να σας διαφωτίσει δίνοντάς σας τις 13 χρυσές συμβουλές για να το πετύχετε!


1. Είστε ΕΛΛΗΝΑΣ επιχειρηματίας. Ένας ταπεινός Έλληνας. Ακόμα και αν ο Πάπας της Ρώμης ήταν Έλληνας, στα μάτια της πολυεθνικής εταιρείας θα είναι ένας ταπεινός-απλός Έλληνας Πάπας της Ρώμης. Οπότε φροντίστε στην πρώτη σας επαγγελματική συνάντηση να φτάσετε γονατιστός όπως οι αδελφοί σας Έλληνες χριστιανοί την ημέρα του 15Αυγουστου στην Παναγιά της Τήνου. Με το γόνι.


2. Σε ραντεβού που θα ζητήσετε να έχετε με εκπρόσωπο της πολυεθνικής μεγαλοστέλεχος και ατσαλάκωτο φροντίστε από πριν να έχετε στείλει "meeting request" μέσω του Microsoft Outlook. Να θυμάστε, σε εμάς τους Ατσαλάκωτους Γραβατωμένους μας αρέσει το MS Outlook. Άλλωστε αυτό είναι το όπλο μας για να αναθέτουμε δουλειές στους υφισταμένους μας, προωθώντας με 2-3 κλικ e-mail που μας έχουν ζητήσει να κάνουμε. Και μετά απαντάμε στους απο πάνω έχοντας στρωμένη τη δουλειά από τους από κάτω. Με πιάνετε;
ΟΡΙΣΤΕ, ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΕΝΑ SCREENSHOT ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΑΣ:


3. Εφόσον έχουμε αποδεχτεί το "meeting request" για την Δευτέρα 10:00π.μ. στα πολυτελή γραφεία μας, απαιτούμε να είστε παρόντες στις 10:00π.μ. ΑΚΡΙΒΩΣ όπως άλλωστε συφωνήσαμε και ηλεκτρονικά. Εάν στο δρόμο συναντήσετε κίνηση -για καλό δικό σας- καλέστε άμεσα εμάς τους Ατσαλάκωτους και ενημερώστε μας ΠΟΛΥ ευγενικά ότι θα καθυστερήσετε 10 λεπτά λόγω κίνησης. Αν πάλι καθυστερείτε για άλλο λόγο, επικαλεστείτε πάλι την κίνηση στους δρόμους. Δε χρειάζεται να είστε απόλυτα ειλικρινής.*Φροντίστε όμως τα 10 λεπτά ΝΑ ΕΙΝΑΙ 10 λεπτά.

4. Εμφάνιση: Όμοια με εμάς τους Ατσαλάκωτους. Σας θέλουμε κουστουμάτους Ατσαλάκωτους σαν εμάς. Μόνο έτσι θα πειστούμε ότι αγγίζετε λίιιιιιιιγο από το δικό μας κύρος, τάξη και επαγγελματισμό. Μανικετόκουμπα και πουκάμισο με το διακριτικό σας αποτελούν extra bonus για να συνεργαστείτε μαζί μας.  

5. Εξοπλισμός γραφείου: Νταξ... δε ζητάμε να πάρετε την αποθήκη του Πλαισίου μαζί σας, αλλα μας αρέσουν τα αξεσουάρ τύπου ατζέντα, στυλός Parker, Blackberry, αϊ φόνε, αϊ παντ και αϊ σιχτίρ να ουμ. Κατα τη διάρκεια της συνάντησης καλό θα είναι να σημειώνετε. Προς Θεού... μη γράφετε το επόμενο ποστ σας! Τα βασικά της συνάντησης. Αν πάλι αρνείστε να γράψετε τα καίρια σημεία της συνάντησης, φτιάξτε τη λίστα για τα ψώνια του σουπερ μαρκετ.


6. Λεκτικό. Νομίζω ότι η αναφορά για χρήση του πληθυντικού είναι περιττή. Οπότε πάμε στο λεκτικό. Πρέπει να είναι καθώς πρέπει, πλούσιο σε λέξεις που ούτε ο Μπαμπινιώτης δεν έχει τη γνώση να αποδώσει ετυμολογία και με καθαρές λέξεις όπως ο λόγος του Χατζηνικολάου. Μην επιχειρήσετε να παρεκλίνετε με Λιμανιάτικα ή Λαχαναγορίτικα γιατί θα χάσετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε μαζί μας.


7. Δεν μας αρέσει το κουτσομπολιό. Εν ώρα εργασίας τουλάχιστον. Γι' αυτό λοιπόν μη μας λέτε αν έχει φαληρίσει ο τάδε ανταγωνιστής σας, αν πίνει, αν φουμάρει, αν γκομενίζει, αν παίζει χαρτιά, αν παίζει ζάρια ή αν παίζει το πουλί του. Εμείς θέλουμε να ακούσουμε τι κάνετε ΕΣΕΙΣ. Και αυτό πάντα με ταπεινότητα θα αναφέρεστε για εσάς και την επιχείρησή σας. Βλ. #1. Αλλαζονική συμπεριφορά έχουμε μόνο ΕΜΕΙΣ. 


8. Εφόσον έχετε ακολουθήσει ΟΛΑ τα παραπάνω, επιστρέφετε στο γραφείο σας. Εδώ δε μας ενδιαφέρει αν είστε Χριστοπαναγής και μας κατεβάζετε όλα τα καντήλια επειδή είχατε μια ανιαρή συνάντηση. Δεν είμαστε παρόντες οπότε βρίστε, σπάστε, πιείτε κάντε ότι σας ευχαριστεί. Κατόπιν, ανοίγετε το MS Outlook και ετοιμάζετε σε ένα word αρχείο με το λογότυπο της εταιρείας σας το άγνωστο σε εσάς "minutes of meeting". Αυτό έχει ΑΜΕΣΗ σχέση με το #5. Αν σημειώσατε στην ατζέντα σας τα καίρια σημεία της συνάντησης έχετε την επιτυχία στο τσεπάκι σας! Αν σημειώνατε τη λίστα για το σούπερ μάρκετ... ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ! Ακομα να καταλάβετε τι είναι το "minutes of meeting"; Όλα από μένα τα περιμένετε; Πφφφφ ... Ααααντε 
ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:

 

9. Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας! Είμαστε εμείς που αποδεχόμαστε και δεύτερη συνάντηση στα γραφεία σας! Σ'αυτό το σημείο σας κάνουμε ΕΜΕΙΣ "meeting request" το οποίο αποδέχεστε ΑΜΕΣΑ ακόμα και αν γεννάει η γυναίκα σας. Δε μας ενδιαφέρουν τα προσωπικά σας. Και σίγουρα δε θέλουμε να μας προτείνετε άλλη ημερομηνία επειδή παίζει Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός εκείνη την ώρα. 
ΟΡΙΣΤΕ, ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ SCREENSHOT ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΣΑΣ:

10. Η προετοιμασία για την δεύτερη συνάντηση στο χώρο σας. Θέλουμε να δούμε ανθρώπους να δουλεύουν σα σκυλιά! Οπότε φροντίστε να μη λείπει κανένας υπάλληλος σας από το γραφείο του. Ούτε να τσιγαριάζεται με την γραμματέα σας στο κουζινάκι της επιχειρησης σας. Θέλουμε να ακούμε τα πλήκτρα τακ τακ τακ τακ τακ και τα τηλεφωνήματα μεταξύ υπαλλήλων και συνεργατών σας! Εχει τύχει να φτάσουμε και σε οργασμό από τέτοια εικόνα! Μη μιλήσω για την καθαριότητα και την τάξη στα γραφεία... η καθαρίστρια που έχετε θα πρέπει να δουλεύει ασταμάτητα 2 μερες συνεχόμενα μέχρι να την πάτε στο Λοιμωδών λόγω στενής επαφής με τις γυναικείες τουαλέτες... κάπως πρέπει να φύγουν ΟΛΑ τα μικρόβια από τις λεκάνες!


11. Και φτάνουμε στις τελικές διαπραγματεύσεις.... Αν σας ζητήσουμε 100 ευρώ για να κάνετε κωλοτούμπες, σημαίνει ότι θέλουμε τουλάχιστον να χρεωθούμε για τις υπηρεσίες σας 150 ευρώ. Αν αποδεχτείτε τα 100 ευρώ, εμείς είμαστε πλούσιοι και εσείς μόλις έχετε φαληρίσει. Λέξεις που θα σας πασάρουμε για να σας πείσουμε να αποδεχτείτε τα 100 ευρώ τύπου win-win συνεργασία ... είναι παπαρολογίες! Ούτε και εμείς τα πιστεύουμε την ώρα που σας λέμε αυτά. Οπότε μη πέσετε στη παγίδα μας. Απαντήστε άμεσα με ουδέτερο ύφος ότι θα δεχόσασταν με 150 ευρώ. Ετσι και εσείς θα βγάλετε το κατι τις και εμείς θα έχουμε πετύχει αυτό που αρχικά θέλαμε αλλά δε σας φανερώναμε.


12. Αποδοχή συφωνίας! Ε ναι! Είστε συνεργάτες με τους δημιουργούς του Σύμπαντος! Και τώρα θα μας τραπεζώσετε γιατί πεινάσαμε. Και μη νομίζετε ότι θα τη βγάλετε καθαρή με σουβλάκια από τον Μπαϊρακάρη. Αυτό το κάνουμε και σπίτι μας. Θέλουμε ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο. 


13. Καλή τύχη. Έχεις έναν πελάτη δημιουργό Σύμπαντος, μόλις έχεις αποκτήσει το κατάλληλο όπλο για να διαφημίσεις το πελατολόγιο σου σε άλλους δημιουργούς Σύμπαντος. Είμαστε πολλοί! Αλλά εμείς είμαστε οι καλύτεροι!Δεν υπάρχουν σχόλια: